onsdag 4. juli 2007

Åh nei....... Brutt igjen!!!

Aahhhrrrrgg. Nok en gang måtte vi kaste inn håndkle lenge før målrampen. Vi var veldig spente og hadde bestemt oss for å gå ut ganske hardt denne gangen.

SS1 var en utrolig vanskelig etappe. Vi hadde egenproduserte noter og de var ikke gode nok på SS1. Det var altfor mange feilgraderinger noe som gjorde at vi utover i etappen måtte roe oss kraftig for at vi i det hele tatt skulle komme oss gjennom. Vi kom oss gjennom og bilen fungerte bra. Det ble en 11 plass i klassen og godt under målsetningen vår. Men vi må jo til mål skal man få noen plassering, så det var greit nok.

Vi bestemte oss for å satse på nytt på SS2. Dette var en etappe med bredere vei og vi visste at notene ville passe bedre her. Vi startet bra og fikk ganske for en bra flyt. Utover etappen økte vi tempoet og det begynte faktisk å ligne noe. Både noter og kjøring satt bedre og bedre og svingene satt skikkelig. Det begynte å bli veldig artig. Vi nærmet oss slutten på etappen og begynte jobbe oss nedover lia. Litt vanskelig vei og mye hårnåler, men vi kjørte godt og notene stemte godt her også. Men så begynte ting å skje. På vei inn i en av de siste svingene på etappen styrer ikke bilen inn slik som den får beskjed om. Vi drifter ut av svingen og selv med heftig bruk av girspak og håndbrekk for å få rompa ut og få dratt oss inn på veien er utkjøringen ikke til å forhindre. Det går ut av veien, over en bekk, lander på en vei ved siden av og stopper kun centimeter i fra ei stor granbuske. Jeg puster lettet ut for dette gikke jo fint. Setter bilen i revers for å rygge ut på veien igjen og da forstår jeg at det har skjedd noe mer. Drivaskel og bærebru på venstre side hadde ikke klart seg og vi hadde også punktert. Havarikommisjonen har funnet ut at punkteringen ikke var ett resultat av avkjøringen, men en årsak. Vi kom antakelig inn i svingen uten luft i ytterhjulet, noe som gjorde at vi ikke hadde veigrep i det hele tatt.

Og det var nå ikke annet å gjøre enn å ta en kopp kaffe i sommersolen sammen med en meget behjelpelig Sivert. All ære til denne mannen og hans kone som tok seg av oss og hjalp oss så vi fikk bilen på hengeren og kom oss ned fra fjellet. Tusen takk fra Team NESTOR.


Så nå er det nye runder i verkstedet før vi igjen er klare for rally.


Men Team NESTOR gir ikke opp...........

Ingen kommentarer: